Image default
Vijesti

250 000 eura za poljoprivredne proizvođače

Poljoprivredni proizvođači pljevaljske opštine, kako piše PV portal, na ime podsticajnih mjera dobiće oko 250 hiljada eura!

Jedna od najvažnijih i najobuhvatnijih mjera Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja jesu i razvojne premije u stočarstvu. Služba za selekciju stoke – Regionalni centar Pljevlja je, uz ostale, nosilac i ove podsticajne mjere.
Kako smo saznali od Milke Terzić, rukovodioca Službe za selekciju stoke, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja uplatilo je premije u stočarstvu za 2 012. Godinu za poljoprivredne proizvođače sa područja opštine Pljevlja u iznosu od oko 250 hiljada eura.

Pravo на овај вид премије у говедарству, остварили су сви власници приплодних грла који су подгајили više od 3 grla na farmi i to samo za grla preko ovog minimuma do maksimuma 100 grla za premiju.

U ovčarstvu i kozarstvu pravo na razvojnu premiju ostvarili su vlasnici koji su podgajili više od 20 ovaca, odnosno više od 10 koza u stadu i to samo za grla preko ovog minimuma do maksimuma od 300 grla za premiju.
Prema riječima Milke Terzić, takođe se vrši isplata premija za odabrane priplodne bikove i pastuve, kao i isplata klaničnih premija.

Visina premije za odabrana grla, priplodne bikove i pastuve iznosi 109 eura po grlu.
Osnovna klanična premija za tovljenu junad, bikove i volove iznosi 128 eura po grlu.
Premije se mogu podići u Prvoj banci.

Vezani članci

U toku 24. Forum o poljoprivrednoj politici

admin

Platforma za osnaživanje ruralnih žena na Zapadnom Balkanu

admin

Najavljen javni poziv za prerađivački sektor kroz IPARD III program: 7,2 miliona eura dostupno za prerađivački sektor u okviru novog IPARD poziva

admin