Image default
aktuelnostiVijesti

Uspješno završen Young LEADER Forum, u organizaciji EU CAP Network-a.

Forum koji je održan od 11.06.-13.06.2024.godine, okupio je 350 učesnika iz 35 zemalja članica EU i regiona, a naša predstavnica Slavica Delibašić imala je priliku da razmijeni ideje i stvori saradnju sa mladima iz cijele Evrope.

U toku drugog dana #YoungLEADERForuma učesnici su predstavljali projekte o mladima i razgovarali o njihovom uključivanju u ruralni razvoj.

Takođe, učesnici su imali priliku i da vide primjere dobre prakse LAG-ova iz Finske kao što su aktivna ruralna udruženja oko Lahti područja, šumski kampovi za djecu u selu Vierumäki, edukacije mladih u ruralnim podrucjima kroz organizaciju Ampu4H, udruženje mladih Mallusjoki. Učesnici su istraživali nacionalnu kulturnu baštinu i kreativnost mladih kroz plesne trenutke koje organizuje omladinsko udruženje Hollola. Uživali su u pozorištu u Miinan Monttu i istraživali finsku prirodu i inivativni rad kulturne radionice i centra za mlade u Sipoo području.

Na kraju, zaključci EUCAPNetwork-a bili su da će raditi na poboljšanju trenutnog stanja kroz veće uključivanje mladih u svojim projektima i aktivnostima.

Rural tim.

Vezani članci

Platforma za osnaživanje ruralnih žena na Zapadnom Balkanu

admin

Prvi Projekat koji se realizuje u okviru strategije LAG incijative ,,ŽUPA”

admin

Održan Drugi nacionalni trening o održivoj poljoprivredi i ruralnom razvoju

admin