Image default
aktuelnostiVijesti

U toku 24. Forum o poljoprivrednoj politici

Forum o poljoprivrednoj politici #APF2024 pod nazivima: „Preispitivanje poljoprivredne i ruralne razvojne politike u jugoistočnoj Evropi (SEE) i ,, Izazovi pred nama: samoodrživost hrane, uticaj klimatskih promjena na poljoprivredu i demografsko obnavljanje ruralnih područja“ koji organizuje Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG RRD) uz podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Ovogodišnjem #APF2024 prisustvuje preko 130 kreatora politika, istraživača, akademika, predstavnika civilnog društva, privatnog sektora i drugih zainteresovanih strana iz 17 zemalja širom Evrope, koji su fokusirani na rješavanje tema od ključne važnosti za budućnost sektora poljoprivrede i proizvodnje hrane kako u regionu JIE tako i u Evropi u cjelini, u sadašnjem dobu neviđenih klimatskih i demografskih promjena.

Predsjednik MRRCG, gospodin Ratko Bataković učestvuje na ovom značajnom događaju koji je od velike važnosti za cjelokupnu poljoprivrednu i ruralnu zajednicu Zapadnog Balkana.

Uvodna obraćanja su imali sljedeći govornici:

G. Slobodan Cvijanović, pomoćnik ministra, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine

G. Lorenzo Donatelli, zamjenik šefa misije, Ambasada Italije u Bosni i Hercegovini

G. Boban Ilić, generalni sekretar, Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG RRD)

Gđa. Bogdanka Gjorshoska Leveska, viši menadžer projekta Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG RRD) i moderator #APF2024.

Vezani članci

Predstavnici Mreže za ruralni razvoj Crne Gore na sajmu zapošljavanja u Mostaru

admin

Mjere opreza tokom kampanje vakcinacije

admin

Konferencija povodom najave PRVOG IPARD javnog poziva za Mjeru 3: “Investicije u fizički kapital za preradu i marketing poljoprivrednih i proizvoda ribarstva”

admin