Image default
aktuelnostiVijesti

Jačanje saradnje u jugoistočnoj Evropi u pravcu borbe protiv klimatskih promjena-fokus predstojećeg Foruma poljoprivredne politike 2024.

Forum poljoprivredne politike (APF2024) održaće se 5. i 6. juna 2024. godine na Jahorini, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, pod nazivom „Preispitivanje politike poljoprivrede i ruralnog razvoja u Jugoistočnoj Evropi i predstojeći izazovi: Suverenitet hrane, uticaj klimatskih promjena i demografska obnova ruralnih područja”.

APF 2024 organizuje Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SwG RRD) u saradnji sa Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine. Forumu će prisustvovati naš predsjednik Ratko Bataković.

Predstojeći 24. Forum poljoprivredne politike stavlja poseban akcenat na njegovanje partnerstva i saradnje u rješavanju uticaja klimatskih promena na poljoprivredu u jugoistočnoj Evropi. Njegov primarni cilj je jačanje saradnje u jugoistočnoj Evropi u borbi protiv klimatskih promjena i promovisanju održivih modela ekonomskog razvoja u poljoprivrednom sektoru.

Izvor: Rural tim.

Vezani članci

Predstavnici Mreže za ruralni razvoj Crne Gore učestvuju na dvodnevnom treningu u Budvi

admin

Platforma za osnaživanje ruralnih žena na Zapadnom Balkanu

admin

Predstavnici Mreže za ruralni razvoj Crne Gore na sajmu zapošljavanja u Mostaru

admin